Rasbeschrijving Biewer yorkshire terrier.

Beschrijving:

 

De Biewer is verwant aan de York of liever gezegd een afgeleide daarvan.De Yorkshire Terriër is in de tweede helft van de 19e eeuw in Leeds ontstaan. Het is niet precies duidelijk hoe dit ras ontstaan is. Haast wel zeker is dat de Clydesdale Terriër (Paisley Terriër) een van de voorvaders is. Deze Terriër, die niet meer bestaat, leek op de Sky Terriër met kleuren die veel overeenkomen met de kleuren van de Yorkshire Terriër .Waarschijnlijk voert dit ras ook bloed van onder meer de Sky Terriër, de Manchester Terriër, de Brokenhaired Schotch Terriër, de Maltezer en de Dandie Dinmont Terriër. Door menigeen wordt aangenomen dat de Maltezer verantwoordelijk is voor de lange zijdenachtige vacht maar dat wordt door andere weer in twijfel getrokken daar de Brokenhaired Schotch Terriër de voorvader is van menig langharig Engels ras. Oorspronkelijk deed dit ras dienst als rattenvanger. Overigens was deYorkshire Terriër vroeger groter en zwaarder dan nu. Als eerste echte stamvader van de hedendaagse Yorkshire Terriër wordt gezien de in 1865 geboren "Huddersfield Ben" Tegen het einde van de 19e eeuw maakte men van de Yorkshire Terriër door strenge selecties tijdens de fok een zuiver dwergras. De vacht heeft veel verzorging nodig, zeker wanneer u dit ras wilt gaan uitbrengen op hondenshows. De raszuivere Biewer Yorkshire á la pom-pon in nederland stammen allemaal af van de orginele Duitse Friedheck(de Hr. en Mevr. Biewer) lijnen.

Gebruik:

 

gezelschapshondje

Activiteit:

 

De Biewer kan enorm goed bewegen, maar past zich ook gemakkelijk aan wat minder beweging.

Verschijning:

 

Idem als de York alleen met het verschil qua kleur. De kleur is wit, staalblauw en tan (goudkleurig). De kleur van de Biewer Yorkshire'terrier á la pom-pon is goud-(staal)blauw-wit, waarbij het goud alleen op de kop symetrisch zichtbaar mag zijn, de onderbuik en de poten moeten wit zijn, en om de nek moet een witte kraag zichtbaar zijn.

  • Algemeen: De Biewer Yorkshire Terrier a la Pom-pon is een compact hondje, fraai van vorm en met fiere houding. Het lichaam moet er goed geproportioneerd en krachtig uitzien, ondanks zijn kleine formaat. Het lichaam is kort. De rug is recht en sterk. De benen zijn volkomen recht met stevig bot.

Aard:

 

  • Moedig
  • Schrander
  • Sportief
  • Levendig
  • Aanhankelijk
  • Kan goed omgaan met andere (huis)dieren
  • Waaks

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

26.01 | 16:54

Hoeveel kost jonge York terrier

...
23.01 | 11:13

Durf het bijna niet te vragen,... maarrehm..
Is Hexe gedekt?

Groetjes Soraya

...
18.12 | 19:23

Ook heel schone pup

...
24.11 | 21:47

Beste, wij zijn op zoek naar een Biewer teefje voor mijn ouders. Zijn er binnenkort pups beschikbaar bij jullie?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE